אני לא חושב שיש אחד שיסתכל במבט ראשון על מכשיר הדגל האחרון מבית סמסונג ויצליח שלא להראות התלהבות יתרה ממה שסמסונג הביאה לנו- ובצדק. אחרי שנה קשה מבחינה תדמיתית, סמסונג משקמת את מותג הנוט הודות לאוהבי הסדרה שהאמינו כי התלקחות המכשירים בשנה שעברה הייתה מעידה חד פעמית של החברה.
מאז אותה פרשה, סמסונג הקשיחה את בדיקות האיכות למכשיריה במפעל, בדגש על הסוללות שהיו מקור הבעיה, וזה בהחלט ניכר. ואם כבר העלינו את נושא הסוללה, אולי מוטב שאסכם את הנושא הזה כבר עכשיו.
השימוש בסוללה
אולי אלו הבדיקות הקפדניות ואולי זה דווקא הלחץ בבקרה על הסוללה שככל הנראה השפיעו על אורך החיים שלה במכשיר החדש. יחסית לפאבלט עם נתונים טכניים מתקדמים, נפח הסוללה העומד על 3,300mAh הוא אינו הנפח המומלץ שהיינו מצפים לו ולמרות המעבד המתקדם שאמור להקל על צריכת החשמל, ה-Exynos 8895, זו עדיין משימה קשה עבור הנוט 8. משתמשים שהם קצת מעל הממוצע היומיומי ייאלצו לחפש את המטען הקרוב כבר אחרי שני שליש מהיום, אך בשימוש סביר ניתן להחזיק עם המכשיר יום שלם או אולי עד שעות הערב המאוחרות. יחד עם זאת, על הסוללה שנגמרת מהר מפצה יכולת הטעינה המהירה שמגיעה לטעינה מלאה (גם בצורה אלחוטית) בתוך שעה וחצי לערך.
איכות הבנייה ומולטימדיה – סינרגיה מושלמת
איכות הבנייה של המכשיר עשוייה ללא רבב ועיצובו הדקיק למעשה התבסס על ה-Galaxy S8, אך בניגוד אליו הוא מרגיש הרבה יותר נוח ביד מאחר והוא רחב יותר ובעל נוכחות. כמו ב-S8, גם פה הגודל לא מורגש כמשהו חריג מאחר ומסך ה-Infinity Display ממלא חלל גדול שבעבר היה "איזור מת" ולא מנוצל, ואילו הגודל הכולל עדיין מרגיש טוב ביד אחת. את המסגרת המתכתית של המכשיר עוטפת זכוכית חזקה ודי עמידה (אני מודה שהוא נפל לי לא מעט) ואף מקנה לו מראה יוקרתי. יחד עם זאת, הוא מועד יותר לפורענות קוסמטית וכל שריטה בזכוכית תגרום לכם להלקות את עצמכם על מה שעשיתם.
נקודה לרעת המכשיר מתאפיינת שוב במיקום הלא ברור מאליו של חיישן טביעת האצבע. החיישן ממוקם לימינה של המצלמה האחורית ומקשה על הגעה טבעית מבלי ללכלך את העדשה. למרות שאחרי תקופת התרגלות המצב קצת משתפר זהו עדיין לא מצב אידיאלי, אך אופציה נוחה ביותר לעומת שאר שיטות פתיחת המכשיר.
ואם כבר הזכרתי את זה, זיהוי הפנים וזיהוי הקשתית הם פיצ'רים נהדרים במכשיר, הראשון מבין השניים קצת לא מדוייק ומתקשה לעמוד בתנאי אבטחה הנדרשים ואילו זיהוי הקשתית קצת יותר מדוייק ומאובטח אך מחייב הכוונה מדוייקת לכיוון העיניים.
המסך המרהיב הנמתח מקצה לקצה מספק תצוגה רוויית צבעים כאשר הלבן והשחור מודגשים בבירור, כיאה למותג ה-Super Amoled של החברה ורזולוציית ה-QHD+. אע"פי שלא כל תכני הוידאו והאפליקציות נתמכים בתצורת הצפייה החדשה של 18:9, אפשרות המתיחה שנותן המכשיר אינה מעוותת את התצוגה ברמה הנראית לעין ומשפיעה על המוצג, אם כי היא נאלצת לחתוך מעט מגבולות המדיה.
לצד המסך המרשים ורמקול באיכות לא רעה כלל (אך גם לא מושלמת), ה-Galaxy Note 8 מספק חוויית מולטימדיה מרשימה ביותר. סמסונג שילבה במכשיר את איכות האודיו של חברת Harman שרכשה לא מזמן וכדי להשלים את חבילת הסאונד, הוסיפה סמסונג את אוזניות ה-AKG לערכת המכשיר. אוזניות ה-In-Ear מספקות איכות גבוהה צלילים מדוייקים לצד בסים מורגשים מאוד, מה שהפתיע מאוד יחסית לאוזניות המגיעות בערכת סמארטפונים.
התוכנה
המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 7.1 ואילו בהמשך יקבל המכשיר גם את גרסת אנדרואיד 8.0. נראה כי ניכר גם השיפור בתחום התוכנה וה-Note 8 רץ בצורה חלקה כמעט ללא הלאגים הנוסטלגיים שאפיינו את ממשק ה-TouchWiz של החברה. יחד עם זאת, סמסונג מראה נוכחות ענפה באפליקציות הביתיות שלה לצד אלו של גוגל, ובנוסף גם מעמיסה בשירותים והרשמות שגורמים להתקנה הראשונית לקחת לפחות חצי שעה, אם אתם משתמשי סמסונג חדשים המעוניינים לנצל את כל הפונקציונאליות שחשבון סמסונג מאפשר.
ביקסבי עדיין לא בשלה מספיק אך נראה שהכיוון הוא חיובי. הכפתור הייעודי התברר כנטל במכשיר ולאחר לא מעט זמן סמסונג הבינה שאין לה ברירה והיא חייבת לפתוח את הפונקציונאליות שלו לאפליקציות צד שלישי, או לחילופין לאפשר את ביטול הפונקציונאליות. סמסונג מנסה לייצר אקו סיסטם המשלב את גוגל ואפל ביחד. בדומה למכשירי הנקסוס הכוללים את אפשרות הגוגל נאו, סמסונג ייצרה עמוד בית משלה ביקסבי הום המרכז את תחומי העניין המתבססים על חיפושים והרגלי שימוש.
המצלמה
המצלמה של מכשיר הנוט החדש חדה ומתמקדת בפרטים. בגב המכשיר ממוקם מערך צילום כפול הכולל חיישן צילום של 12 מגה פיקסל עבור צילום רגיל לצד 12 מגה פיקסל עם עדשת טלפוטו המספקת זום כפול. הצילום הוא מיידי וללא עיכובים ומספק תוצאות רוויות צבעים באור יום והתאמצות לא רעה בתנאי תאורה נמוכים ללא פלאש, המלווים במעט גרעיניות מרוחה. מצב ה-Live Focus המוכר גם כ"מצב הפורטרט" באייפון, מאפשר לכם לראות בזמן אמת הערכה לגבי איך תצא התמונה עם האפקט המדובר, אך לוקח למצב הצילום לא מעט זמן כדי לאפשר אותו, מה שהוביל לכך שגרמתי להרבה מאוד אנשים לעמוד ולחכות עד שמצב הצילום אישר לצלם וגם כשזה אכן קרה, בחלק קטן מן המקרים נמצאו "מריחות" קלות בגבולות המצולם. מנגד, לשמחתי מצב הצילום מאפשר גם לקבוע את רמת הטשטוש בזמן הצילום וגם לאחר שצילמתם, מה שמייתר את הצורך לצלם שוב. מצלמת הסלפי כוללת חיישן 8 מגה-פיקסל המספקת תמונות לא רעות בכלל.
בתחום הוידאו תוכלו למצוא את אפשרות הצילום המגיעה לאיכות של 4K ב-30 פריימים בשניה. עדשת הטלפוטו האיכותית מספקת יכולות זום גבוהות ללא איבוד מאיכות התמונה, כפי שקורה בדרך כלל כשמשתמשים בצילום בעזרת זום דיגיטלי.
העט החכם – S Pen
כיאה לסדרת הנוט, גם בנוט 8 תוכלו למצוא את עט הסטיילוס האייקוני של הסדרה והוא מגיע אף משופר יותר. גרסת העט החדשה מלווה ביכולות חדשות ורמת דיוק גבוהה יותר. כבר בנוט 5 אפשרה סמסונג כתיבה על המסך כשהוא כבוי. כעת, סמסונג מגדילה את יכולת הכתיבה המגיעה לכמות של עד 100 פתקים. נושא ההודעות החיות הוא נושא חם לאחרונה, כמו הודעות הAnimoji של האייפון, גם בנוט 8 תוכלו לשדרג את הודעות הטקסט המשעממות. סמסונג הציגה פיצ'ר חדש בנוט 8 המאפשר לכם לצייר על תמונות או סתם לצייר בכללי ציורים שיוקלטו ויישלחו כהודעה מונפשת. את ההודעות שיצרתם תוכלו לשתף באמצעות העט במגוון פלטפורמות, ביניהן: פייסבוק, טוויטר, וואטסאפ.
בין יתר הפונקציות שמציע העט במכשיר החדש, לסמן מקטע במסך ולערוך או לשתף באותו הרגע, כמו כך גם ניתן לחתוך קטעי וידאו ולשמור אותם כקבצי GIF. בנוסף, תחום חדש שתופס תאוצה או תחום התרגום, וגם כאן מאפשר העט לסמן מילים בעמודי טקסט ולתרגם אותן בצורה מיידית.