fbpx

אם יש לכם משקפי מציאות מדומה ומכשיר תומך, כך תשפרו את חוויית הטיסה שלכם

מאת כתב אורח - אורי סער

רבים מבנינו שטסו במחלקת תיירים לבד יזדהו עם התרחיש הבא: אתה עולה למטוס, הדיילת מחייכת ומכוונת אותך למקום הישיבה, אתה מניח את המזוודה בתא המטען העליון ומוצא את מקומך, מתיישב ומעתה והלאה, בשעות הקרובות תיאלץ להתמודד עם מרחב אישי קטן, ללא אינטרנט (במרבית המקרים), ולעיתים אפילו כמה בני אדם "ידידותיים" שמרעישים ומפריעים לנוחותך.

ובכל זאת אני אוהב טיסות, משהו בניתוק מהאינטרנט והקליטה הסלולרית לכמה שעות מרגיש לי מהנה, וזו הזדמנות נהדרת לראות כמה סרטים או להתיידד עם כמה אנשים חדשים, להאזין למוזיקה באוזניות או פשוט לישון.
אך בימינו, כאשר הטכנולוגיות כבר ממש מפותחות, אופציה נוספת ומשודרגת להעברת הזמן יכולה להיות צפייה בסרט או משחק במשקפי מציאות מדומה (VR).

LG 360 VR. מקור תמונה: LG

 

Ad image

אז איך ניתן לעשות זאת? נוכל להתחיל מההתחלה:
1. הדבר הראשון שנרצה להבטיח הוא שמשקפי ה-VR שלנו נוחים. משהו נייד שנוכל להשתמש בו במשך שעתיים בלי לחוות חוסר נוחות. בין משקפי ה-VR העונים לקטגוריה ונוחים גם לכיס, נוכל למצוא את Google DayDream ,Samsung Gear VR LG 360 VR. אופציה מוזלת נוספת אך פחות נוחה מחבריה תהיה ה-Google Cardboard העשויה קרטון.

2. הכינו מראש את הסרטים או המשחקים שתרצו לראות או לשחק. כיוון שבמרבית המקרים לא תמצאו אינטרנט איכותי בטיסה, עליכם להתכונן מראש.
למשתמשי ה Google DayDream ישנה גישה ל-Google Play Videos, אשר תומך במצב שבו ניתן לנעוץ סרטים לצפייה במצב לא מקוון. וכיוון שבמטוס, בשונה מבצפייה ביתית, יש תזוזות שעלולות להשפיע על מרכוז התצוגה, ניתן להשתמש בבקר ה-Daydream תוך כדי צפייה, בכדי למרכז מחדש את התצוגה במידת הצורך.

Google DayDream. מקור תמונה: גוגל

לעמתם, למשתמשי ה-Samsung Gear VR, המקום הטוב ביותר להתחיל בו יהיה ספריית הוידאו הייעודית, ה-Oculus Video. בשונה מן הGoogle Play Videos הוא דורש ממך להוריד את הסרטים שלך ממקור חיצוני, לכן עלייך לוודא לפני הטיסה שהם פועלים כראוי. כאשר אתם מוכנים לצפייה, הOculus Video יאפשר לכם לבחור היכן תרצו לצפות ב-VR, עם רשימה של אפשרויות הכוללת ביניהם שטחו של הירח.

Samsung Gear VR. מקור תמונה: סמסונג

עם זאת, חשוב להתייחס לכך שאמנם צפייה ב-VR יכולה לתת חווייה טובה ושונה יותר, היא גם עלולה לעלות פי וכמה וכמה יותר חיי סוללה מצפיה רגילה של סרטים, כאשר צפייה של שעתיים ב-VR במכשיר הדגל של גוגל Pixel XL למשל, עלולה לעלות לנו בעד 50% מן חיי הסוללה לעומת 17% בצפיית וידיאו רגילה.

מה דעתכם על חווית הVR בטיסה? מתכוונים לנסות? ספרו לנו בתגובות.

 

שתפו כתבה